Zeeuwen gaan meer betalen voor waterschap

Zeeuwen gaan meer betalen voor waterschap
Zeeuwen gaan meer betalen voor waterschap © Waterschap Scheldestromen
Kantoor Waterschap Middelburg
Kantoor Waterschap Middelburg © Waterschap Scheldestromen
ITEM begroting Scheldestromen

Begroting

MIDDELBURG - In de begroting van Waterschap Scheldestromen voor volgend jaar staan ook de projecten waarin het waterschap wil gaan investeren. Dat is in 2017 onder meer de aanpak van de gevolgen van de klimaatverandering.

Zoet water

Omdat er langere periodes van droogte zijn, wil het waterschap dat er meer zoet water voorhanden is. En omdat er steeds vaker in korte tijd veel regen valt is er meer opvangcapaciteit nodig en ook daar wil het waterschap voor zorgen de komende jaren. In 2017 is er voor deze twee plannen meer dan 14 miljoen euro ingeboekt.
Waterpeil Waterschap Scheldestromen
Waterpeil Waterschap Scheldestromen © Waterschap Scheldestromen

Vrijliggende fietspaden

Verder gaat er geld naar veilige fietsroutes, in totaal bijna 8 miljoen. Tussen Goes en Kattendijke en langs de Korendijk, op de route Lewedorp-Nieuwdorp, worden vrijliggende fietspaden aangelegd. Nog een concreet plan: de zuiveringsinstallatie in Ritthem wordt voor 9 miljoen euro omgebouwd tot energiefabriek.

'Betaalbaar'

De tarieven voor waterschap Scheldestromen stijgen elk jaar. Het percentage ligt vrijwel altijd iets boven de 2 procent. Ook dit jaar dus weer. Scheldestromen noemt de belastingverhoging 'betaalbaar' en 'niet groot'.