Sinterklaas kan je ook geld opleveren (video)

Intocht Sinterklaas Zierikzee aan boord van Zuidvliet
Intocht Sinterklaas Zierikzee aan boord van Zuidvliet © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Kosten
De mogelijkheden om hulpsinterklazen en -pieten in te huren zijn legio. In Terneuzen kan je een bezoekje van een half uur krijgen voor 40 euro. Dat is inclusief pepernoten. Maar sommige Sinterklazen bieden zichzelf al aan voor 12,50 euro. Dan krijg je een bezoek van vijf minuten en een foto.

Dichter
Voor veel mensen is het schrijven van de gedichten ieder jaar weer afzien. Annemarie van Eenennaam vindt het juist leuk om te doen en heeft zichzelf daarom op internet aangeboden als dichter: "Mensen kunnen informatie over de persoon en het cadeau doorgeven. En dan maak ik een gedicht. Ik probeer er altijd wel iets creatiefs mee te doen en het niet te voorspelbaar te maken."
drukte-hulpsinterklaas-gedichten-ZNO161109EK
Geld
Van Eenennaam vraagt ongeveer vijf euro per gedicht, afhankelijk van de lengte. "Het is een leuke bijverdienste, maar het is niet om het geld te doen. Ik vind het mooi om te merken hoeveel mensen ik blij kan maken door ze te helpen." 

Inhuren

Er zijn nog vele anderemanieren om een graantje mee te pikken in de sinterklaastijd. Een man uit Goes is in te huren om het gezellig avondje muzikaal te omlijsten. In Zierikzee kan je de schimmel van de goedheiligman huren en in Terneuzen staat een stoel met een rode zitting te koop. In deze tijd wordt die aangeboden als 'Sinterklaas-stoel'.