Dj's Serious Request Koudekerke zijn er klaar voor (video)

Dj's Serious Request Koudekerke zijn er klaar voor (video)
Dj's Serious Request Koudekerke zijn er klaar voor (video) © oz
DJ's SR Koudekerke

Niet eten

KOUDEKERKE - Ze gaan rond kerst zes dagen lang muziek draaien zonder te eten. De opbrengst van hun actie gaat naar Serious Request van radiozender 3FM.

Neuspeuteren

Voor Sander Willemse is het derde keer dat hij het Glazen Huis ingaat: "Je moet er gewoon van genieten. Als je er maar voor zorgt dat je niet in je neus peutert. De camera staat natuurlijk constant op je gericht."

Voor het eerst

Sander is de nestor van het drietal. De andere twee gaan voor het eerst het Glazen Huis in. Al is het voor Jeroen van Goethem niet helemaal nieuw: "Vorig jaar werkte ik achter de schermen al mee. Voor dit jaar ben ik benaderd om in het Glazen Huis te gaan zitten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het lijkt me echt geweldig."

Thuiswedstrijd

Ook voor Yorben Weststrate is het de eerste keer. Bijzonder voor hem is dat het een soort thuiswedstrijd is, omdat hij oorspronkelijk uit Koudekerke komt. "Superleuk om juist hier zes dagen lang radio te maken voor het goede doel. Al ben ik er wel bang voor dat ik soms wat honger krijg. Maar gelukkig zijn er sapjes."
ITEM DJ's SR Koudekerke
Goede doel
Het geld gaat dit jaar naar de bestrijding van longontsteking. Vorig jaar in Domburg werd bijna 123.000 euro opgehaald. De dj's hopen hier overheen te komen, maar het is geen doel op zich. Serious Request in Koudekerke is van 18 tot en met 24 december.
Lees ook: Serious Request Domburg haalt bijna 123.000 euro op

Niet op slot
Ook in Zierikzee stond vorig jaar een glazen huis. In tegenstelling tot de meeste andere glazen huizen in het land, ging de deur in Zierikzee niet op slot. Ook mochten de presentatoren gewoon eten en drinken. De opbrengst was daar vorig jaar ruim 11.000 euro.