Zeeland wordt wakker: knelpunten, zonnepark en samenwerking

Zeeland wordt wakker: knelpunten, zonnepark en samenwerking
Zeeland wordt wakker: knelpunten, zonnepark en samenwerking © OZ
ANWB kaart knelpunten
ANWB kaart knelpunten © ANWB

Verkeersknelpunten

OOST-SOUBURG - De drie grootste verkeersknelpunten van onze provincie zijn de verkeerslichten op de N256 tussen Goes en Noord-Beveland, de Sloebrug op de N288 bij Vlissingen en de rotondes in de binnenstad van Terneuzen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de ANWB onder de eigen leden.
zonnepanelen
zonnepanelen © oz

Zonnepark

Solarpark Zeeland heeft dinsdag plannen gepresenteerd voor een groot zonnepark aan de rand van het Sloegebied in Vlissingen-Oost. Het zonnepark moet 43 hectare groot worden, vergelijkbaar met 85 voetbalvelden, en krijgt 220.000 panelen. Volgens initiatiefnemer Hans Hoven is de opgewekte stroom niet alleen voor omliggende bedrijven.
BUL Grootste zonnepark
Twee lege ziekenhuisbedden - archieffoto
Twee lege ziekenhuisbedden - archieffoto © OZ

Reorganisatie zorg

De commissie die de reorganisatie van de zorg in Zeeland voorbereidt, heeft meer tijd nodig voor haar eindvoorstel. Toch is commissievoorzitter Eeke van der Veen niet ontevreden. Want hij is vergevorderd met het wegnemen van het onderlinge wantrouwen tussen de partijen. En dat is nodig om in de toekomst überhaupt te kunnen samenwerken.
BUL Commissie zorg
© Helma Hoek / Omroep Zeeland

Weer

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af, met hier en daar ook een bui. Bij een matige tot vrij krachtige wind wordt het maximaal 12 graden. 
Foto: Helma Hoek