Kinderen spelen met de geschiedenis van Goes (video)

Kinderen spelen met de geschiedenis van Goes (video)
Kinderen spelen met de geschiedenis van Goes (video) © OZ
Erfgoedspelletjes Goes

Spelletjes

GOES - De spelletjes zijn gemaakt door vrijwilligers van het Gemeentearchief Goes en Historisch Museum De Bevelanden. Ze zijn gebaseerd op afbeeldingen uit de collectie van het gemeentearchief. "We merken dat scholen het moeilijk vinden om onze digitale archieven te gebruiken", vertelt een medewerker van het Gemeentearchief Goes. "Daarom proberen we het voor kinderen makkelijk te maken door deze spelletjes."
Moeilijk
De spelletjes zijn toch moeilijker dan gedacht. Zo moeten plaatjes van de geschiedenis van Slot Ostende op volgorde worden gezet. Ook is er een quiz waarbij de kinderen de juiste kerktorens bij de juiste dorpen moeten zoeken. "Dat is best moeilijk", roept een meisje.

Interessant

De kinderen op de Bisschop Ernstschool in Goes mogen de spelletjes als eerste spelen. "Het is hartstikke interessant", zegt een meisje. "Onze geschiedenislessen gaan meestal over andere landen en niet over Goes. Dit is leuk om te weten!"

Poging

Wie ook een poging wil doen, kan daarvoor terecht op de websites van het Gemeentearchief en Historisch Museum de Bevelanden.