Doorstart Zeeuwse profkoers is in zicht

Doorstart Zeeuwse profkoers is in zicht
Doorstart Zeeuwse profkoers is in zicht © Omroep Zeeland
Beeld uit de Ronde van Zeeland Seaports in 2015
Beeld uit de Ronde van Zeeland Seaports in 2015 © Orange Pictures
Foto: Orange Pictures

Naam

Volgens de kalender van de KNWU wordt de wielerwedstrijd op zaterdag 30 september 2017 gereden, onder de naam Tacx Pro Classic. De nieuwe naamgever van de wielerronde is het bedrijf Tacx uit Wassenaar.

Geen begroting

De Ronde van Zeeland, de enige Zeeuwse wedstrijd voor profrenners, werd in 2015 voor het laatst verreden. Daarna verdween de wedstrijd van de kalender omdat de organisatie de begroting niet rondkreeg. Hoofdsponsor Zeeland Seaports verlengde het contract niet en het lukte daarna niet om een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Nieuwe sponsoren

Oud-prof Kees Bal uit Goes zette zich in om de wedstrijd te redden. "Het klopt dat we een datum voor de wedstrijd hebben aangevraagd. Dat is 30 september, maar de UCI (internationale wielrenunie, red) moet dat nog wel goedkeuren. Dus helemaal zeker is het nog niet."

Tacx

Over de samenwerking met het bedrijf Tacx uit Wassenaar wil Bal niet veel kwijt. "Het is de bedoeling dat we eind deze maand met meer details naar buiten komen over de toekomst. Dat willen we doen in samenwerking met de provincie Zeeland."