Twee keer Zeeuws onderonsje in districstbeker

Twee keer Zeeuws onderonsje in districstbeker
Twee keer Zeeuws onderonsje in districstbeker © OZ
De loting voor het districtsbekertoernooi is nu helemaal bekend
De loting voor het districtsbekertoernooi is nu helemaal bekend © Orange Pictures
OOST-SOUBURG - Foto: Orange Pictures

Zeeuws onderonsje

Wat verder opvalt in de loting is dat tot twee keer toe twee Zeeuwse clubs elkaar treffen. Hontenisse uit Kloosterzande ontvangt Terneuzen en de Westkapelse voetbalclub De Noormannen speelt thuis tegen Kruiningen.

Wedstrijden

De andere Zeeuwse wedstrijden: het zaterdagteam van VC Vlissingen speelt tegen Oosterhout. MZC'11 ontvangt thuis in Zierikzee Oranje Wit, GOES speelt uit tegen hoofdklasser Sliedrecht. Kruisland ontvangt de Tholense Boys. RCS uit Oost-Souburg speelt uit tegen Zundert. GPC Vlissingen treft VVGZ uit. En Kapelle speelt in Zwijndrecht uit tegen Pelikaan.

Vierde ronde

Er werd ook direct geloot voor de vierde ronde. Bij winst speelt VC Vlissingen op eigen veld tegen de winnaar van het duel tussen De Noormannen en Kruiningen. Als Hoek de derde ronde overleeft speelt de ploeg in de vierde ronde uit tegen MZC'11 of Oranje Wit.

Wedstrijden

De wedstrijden in derde ronde worden gespeeld op zaterdag 19 of zondag 20 november. De duels in de vierde ronde worden op zaterdag 17 of zondag 18 december gespeeld.

Laatste Zeeuwse winnaar

De loting werd woensdagavond bekendgemaakt bij zondag derdeklasser RKVV Sint-Michielsgestel. In de koker van de KNVB zaten nog 32 ploegen, waarvan er dertien uit Zeeland komen. De laatste Zeeuwse bekerwinnaar in het district Zuid 1 is Hoek. Die ploeg won in de finale van het seizoen 2014-2015 met 3-0 van Kozakken Boys.
Hieronder de loting van de derde ronde nog eens op een rijtje:
VC Vlissingen (zon) - Gilze
Groen Wit- Hoek
Hontenisse - Terneuzen
De Noormannen - Kruiningen
VC Vlissingen (zat) - Oosterhout
MZC'11 - Oranje Wit
Sliedrecht - GOES
Kruisland - Tholense Boys
Zundert - RCS
VVGZ - GPC Vlissingen
Pelikaan - Kapelle