Zeeland wordt wakker: hooligans, schiereiland en Mein Kampf

Zeeland wordt wakker: hooligans, schiereiland en Mein Kampf
Zeeland wordt wakker: hooligans, schiereiland en Mein Kampf © OZ
© omroep zeeland

Hooligans

OOST-SOUBURG - Vijf Duitse hooligans van Schalke 04 staan donderdag voor de rechter. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging in Renesse in de nacht van 11 op 12 april 2015. Toen een van de 78 Duitsers een klap uitdeelde en werd gearresteerd, viel een deel van zijn groepsgenoten de politie aan om hun kameraad te bevrijden. Daarbij vielen rake klappen. Een agent kreeg een bierpul tegen zijn hoofd, een andere agent liep een zware hersenschudding op.
Illustratie plan schiereiland Zeeuwse Meer
Illustratie plan schiereiland Zeeuwse Meer © OZ

Schiereiland

Vakantieondernemer De Zeeuwse Lagune wil tussen de 40 en 45 miljoen euro gaan investeren in de aanleg van een schiereiland in het Veerse Meer. Op het eiland komen vakantiewoningen, appartementen, bootwoningen, een hotel en een restaurant. Het schiereiland wordt net zo groot als 3,5 voetbalvelden bij elkaar. Wethouder Piet de Putter denkt niet dat de gesprekken over de kustvisie de plannen nog tegen kunnen houden.
BUL Ontwikkelingen Veerse Meer
Eerder Nederlandse vertaling van Mein Kampf
Eerder Nederlandse vertaling van Mein Kampf © rechtenvrij

Mein Kampf

Mario Molegraaf gaat het omstreden boek van Adolf Hitler, Mein Kampf, in het Nederlands vertalen. Molegraaf is auteur en vertaler, en was de partner van de Zeeuwse schrijver Hans Warren. Molegraaf maakt de vertaling in opdracht van uitgeverij Prometheus, die een nieuwe, wetenschappelijk verantwoorde editie van Mein Kampf uit gaat brengen, een kritische uitgave van het boek. Voor Molegraaf is het een bijzondere opdracht.
BUL Mein Kampf
Boek signeren
Boek signeren © OZ

Verhalen

Dan een heel ander boek: Blauwgeruite Ziel. In het boek zijn de verhalen van de populaire gelijknamige rubriek in weekblad De Faam gebundeld. Het zijn verhalen over de historie van Vlissingen, zoals die wekelijks gepubliceerd worden in weekblad De Faam. Het eerste boek is gisteren officieel gepresenteerd, en volgens een van de eerste kopers geven de verhalen perfect het gevoel van Vlissingen weer.
BUKL presentatie boek
© Ria Brasser / Omroep Zeeland

Weer

De zon komt vandaag af en toe tevoorschijn van achter de wolkenvelden. Op een enkele bui na blijft het de hele dag droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het maximaal 12 graden. 
Foto: Ria Brasser