'Zeeuwse vrouwen' beginnen voor zichzelf (video)

'Zeeuwse vrouwen' beginnen voor zichzelf (video)
'Zeeuwse vrouwen' beginnen voor zichzelf (video) © OZ
Theater tweede wereld

Eerste onafhankelijke voorstelling

Dit jaar begonnen ze voor zichzelf en richtten de theatergroep Lynx op. Nu treden ze op door heel het land met hun eerste onafhankelijke voorstelling De Tweede Wereld.

Tweede wereld

Hun eerste voorstelling als theatergroep Lynx is wederom een muzikale voorstelling. De Tweede wereld is een verhaal over vriendschap en verraad van twee vrouwen achter het voormalige IJzeren Gordijn, die ieder op hun eigen manier vechten voor een beter bestaan.
Terreur
Anna, gespeeld door Julia van de Graaff, wringt zich in allerlei bochten om onder de terreur van de Poolse inlichtingendienst uit te komen, Monika (Gonny Gaakeer) stort zich vol overgave op haar werk voor de Stasi.  De Tweede Wereld is gebaseerd op interviews met informanten van geheime diensten in het voormalig Oostblok. 
Bekijk de trailer van De Tweede wereld van Theatergroep Lynx
Theater Tweede wereld

Zeeuwse roots

Zowel Gonny Gaakeer en Julia van de Graaff hebben Zeeuwse roots. De familie van Gaakeer komt uit Tholen en Van de Graaffs voorouders uit Zeeuws Vlaanderen. De muziekvoorstellingen Zeeuwse Vrouwen 1 en 2 die uiterst succesvol door Zeeland en rest van Nederland toerde was voor hen een hernieuwde kennismaking met hun Zeeuwse afkomst.