Borselse raad unaniem voor aanschaf AMAC-terrein

Borselse raad unaniem voor aanschaf AMAC-terrein
Borselse raad unaniem voor aanschaf AMAC-terrein © OZ
© Omroep Zeeland

Leeg

'S-HEERENHOEK - Het AMAC-terrein was al jaren een doorn in het oog van de gemeente. Het terrein aan de rand van 's-Heerenhoek is drie voetbalvelden groot en staat al leeg sinds 2005. In dat jaar ging de machinefabriek voor landbouwvoertuigen failliet.

Met buikpijn

De gemeenteraad van Borsele ging donderdagavond weliswaar unaniem akkoord met de aankoop, maar niet alle partijen waren even lovend over het afgelegde traject. Volgens fractievoorzitter Levien de Putter van D66 gaat zijn partij met buikpijn akkoord.

Invulling

Het merendeel van de partijen heeft wel complimenten voor de wethouder en de projectontwikkelaar. Wethouder Weststrate zegt blij te zijn dat de 'rotte plek van 's-Heerenhoek' nu eindelijk verwijderd kan worden. "Er komt nu een groene zone tussen het dorp en de industrie. Het is een cadeau voor het dorp."

Park

Op het AMAC terrein aan de Cingeldijk werden vroeger landbouwvoertuigen gemaakt. Over de invulling van het terrein hebben de partijen nog verschillende opvattingen, maar dat is nog niet aan de orde. Voorlopig komt er een openbaar park op het terrein.