Borsele gaat voor duurste optie Sloeweg

Borsele gaat voor duurste optie Sloeweg
Borsele gaat voor duurste optie Sloeweg © Omroep Zeeland
Laatste stukje asfalt voor nieuwe Sloeweg
Laatste stukje asfalt voor nieuwe Sloeweg © OZ

Provincie beslist

HEINKENSZAND - Gedeputeerde Staten neemt volgende week een beslissing over wat er met de Sloeweg moet gebeuren. Provinciale Staten vergadert later nog over dit vraagstuk.Het aan te leggen knooppunt is cruciaal om snel vanaf de A58 naar Vlissingen-Oost of Zeeuws-Vlaanderen te reizen.
'Beste ontsluiting voor economische motor'
Gijsbrecht Gunter van de SGP/ChristenUnie noemt de stervariant de beste ontsluiting voor de economische motor van Zeeland. "Alle andere varianten schieten tekort als het gaat om snelheid, veiligheid en doorgang."
Lees ook: Kruispunt Sloeweg: welke van de zes varianten? (video)

Niet op bezuinigen
De stervariant van het aan te leggen knooppunt is de duurste oplossing, maar dat is volgens Gunter minder belangrijk. "Hier moet je niet op bezuinigen. Zorg voor een goede doorstroming en een goed visitekaartje voor onze provincie", luidt zijn oproep.

Zeeuwse werkgevers
De gemeente Borsele staat niet alleen in zijn roep om viaducten. Eerder donderdag gaven ook de Zeeuwse werkgevers nog maar eens dat hun voorkeur naar de stervariant gaat.
Hoofdpijndossiers
De Sloeweg is een hoofdpijndossier van de provincie Zeeland. Begin 2015 bleek dat het project minstens twintig miljoen euro duurder te worden dan begroot. Na onderzoek bleek dat zowel het provinciaal bestuur als de leden van Provinciale Staten steken hadden laten vallen in het project Sloeweg.