Verontwaardigde Goesenaar start petitie tegen schiereiland

Zwemwaterkwaliteit Veerse Meer
Zwemwaterkwaliteit Veerse Meer © OZ

Onvrede

KAMPERLAND - Volgens hem is er veel onvrede tegen de plannen en ziet een trend in de presentatie van de plannen: "Ik zie een beweging in de maatschappij die steeds met bouwplannen komen die tegen de wens van veel mensen zijn", lichtte Kollaart zijn initiatief toe in het Omroep Zeeland radioprogramma Zeeland wordt wakker. Hij doelde hier expliciet de plannen die er zijn voor het Zilveren Schor bij Arnemuiden, het Nollebos in Vlissingen en de strandslaaphuisjes op het Zeeuwse strand. 

Vrijbrief

Daarnaast vindt de Goesenaar het geen goede zaak dat een kleine gemeente als Noord-Beveland met 7.500 inwoners dit grote project wil uitvoeren "met zulke ingrijpende gevolgen". Hij is bang dat wanneer de gemeente Noord-Beveland toestemming geeft voor de bouwplannen, dit door andere gemeentes wordt opgevat als een vrijbrief om ook met zulke bouwplannen te komen. 
Illustratie plan schiereiland Zeeuwse Meer
Illustratie plan schiereiland Zeeuwse Meer © OZ
ITEM: JAN KOLLAART PETITIE
Medestanders
Kollaart is niet de enige tegenstander van het eiland. Donderdag liet de jachtclub Veere, de Zeeuwse Milieu federatie en Staatsbosbeheer al weten tegen de plannen van een nieuw eiland in het Veerse Meer te zijn. 

Eindresultaat

De petitie is voor Kollaart geslaagd als 10.000 mensen het hebben ondertekend. De petitie is op de site van Jan Kollaart te vinden.