Weg van jou: een kijkje op de filmset (video)

Weg van jou: een kijkje op de filmset (video)
Weg van jou: een kijkje op de filmset (video) © OZ
Weg van jou nieuw

Met tegenzin naar Terneuzen

TERNEUZEN - Weg van jou gaat over de Rotterdamse Evi die voor haar werk naar Terneuzen moet verhuizen maar daar helemaal geen zin in heeft. Ze heeft zelfs geen idee waar Zeeuws-Vlaanderen precies ligt en kampt met een hoop vooroordelen over de regio. Uiteindelijk blijkt het allemaal wel mee te vallen en wordt ze zelfs verliefd op de Zeeuws-Vlaamse schipper Stijn.

Bekende gezichten

De rol van Evi wordt gespeeld door Katja Herbers, onder andere bekend van haar rol in de RTL-serie Divorce. Schipper Stijn wordt vertolkt door Maarten Heijmans, hij won vorig jaar nog een Emmy met de rol van Ramses in de miniserie over het leven van de zanger. Andere bekende gezichten in de film zijn Margôt Ros (Toren C) en Patrick Stoof (Telfort-reclame).

Sergio Herman

Daarnaast spelen er in de film zo'n 200 figuranten mee uit de regio. Onlangs was daarvoor een castingdag in het Scheldetheater in Terneuzen. Ook sterrenkok Sergio Herman heeft een kleine bijrol. 
© OZ

Petit Paris

De film Weg van jou ontstond dankzij het initiatief Petit Paris. Met crowdfunding werd 100.000 euro ingezameld om Zeeuws-Vlaanderen met een speelfilm op de kaart te zetten. De organisatie trok onder leiding van Jan Lievens het land in en vond productiemaatschappij NL Film bereid de film te maken. Dankzij sponsoring van bedrijven uit de regio en bijdrages van onder andere het Nederlands Filmfonds werd Weg van jou geboren. 

Mannenharten en Koefnoen

NL Film maakte al heel wat bekende Nederlandse titels zoals De Storm, Mannenharten en Knielen op een Bed Violen. Ook de regisseur van Weg van jou is niet de minste. Jelle de Jonge was eerder betrokken bij series als Koefnoen en Sluipschutters. Eind vorig jaar maakte hij zijn speelfilmdebuut met Bon Bini Holland

Najaar 2017

Waar de meeste romantische komedies Amsterdam als decor hebben, wordt Weg van jou voor zo'n 80 procent in Zeeuws-Vlaanderen opgenomen. De overige opnames vinden plaats in Rotterdam en Gent. De film is najaar 2017 in de bioscoop te zien.
© OZ