Zeeuwse basisscholen in de prijzen bij kinderpostzegelactie

© De Lichtstraal / Omroep Zeeland

Tweede keer

WESTKAPELLE - De school heeft per leerling 526,61 euro opgehaald met de verkoop van de postzegels. Het is niet voor het eerst dat de school de overwinning in de wacht sleept. Vorig jaar was De Lichtstraal ook een van de best verkopende scholen van Nederland. 

96 jaar

Het wedstrijdelement bij de kinderpostzegelactie draait niet alleen om het verkopen van zoveel mogelijk zegels, maar ook om creativiteit. De Lichtstraal is in deze categorie ook een van de winnaars. In een filmpje op Youtube laten de leerlingen zien hoe je bij tegenslag alsnog kinderpostzegels kunt verkopen. Tijdens het maken van het filmpje kreeg de klas behalve van dorpsbewoners ook hulp van de politie en een 96-jarige vrouw in klederdracht. 

Kinderpostzegelactie 2016 De Lichtstraal Westkapelle

Krabbendijke

Behalve in Westkapelle was het ook feest op de basisschool De Klimroos in Krabbendijke. Burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal mocht de klas vertellen dat ze een schoolreisje hebben gewonnen naar Duinrell. De Klimroos had voor een bedrag van 292,43 euro per leerling verkocht. 
Winnaars
Ieder jaar winnen de twintig klassen die het best verkocht hebben een schoolreisje naar Duinrell. De vijf klassen die het creatiefste filmpje hebben ingeleverd winnen daarnaast ook een reisje naar het waterpretpark.