VV Bevelanders krijgt kunstgrasveld

VV Bevelanders krijgt kunstgrasveld
VV Bevelanders krijgt kunstgrasveld © OZ
Kunstgrasveld
Kunstgrasveld © OZ

Zomer 2017

KAMPERLAND - "De eerste ideeën voor een kunstgrasveld kwamen in mei", zegt secretaris Theo Clement van Bevelanders."En nu hebben we al een toezegging van de gemeente, dat is heel mooi." De club hoopt dat in de komende zomer wordt begonnen met de aanleg van het veld, zodat het in het seizoen 2017/2018 in gebruik kan worden genomen. "We weten alleen nog niet of het hoofdveld of het tweede veld wordt veranderd in kunstgras."

Kankerverwekkend

Kunstgrasvelden zijn de laatste maanden negatief in het nieuws geweest. De rubberkorrels die op sommige kunstgrasvelden liggen, zouden een gevaar zijn voor de volksgezondheid. "Natuurlijk houden we daar rekening mee", zegt Clement. "Er komt sowieso geen veld met kankerverwekkende korrels."
Colijnsplaatse Boys 
De enige andere voetbalclub op Noord-Beveland, Colijnsplaatse Boys, kan ook rekenen op steun vanuit de gemeente. Fractievoorzitter van BEN (BEtrokken Noord-Beveland) Mark Faase zegt dat Colijnsplaatse Boys nog niet om een kunstgrasveld heeft gevraagd. "Maar ze kunnen erop rekenen dat we ze steunen, mochten ze er wel om vragen." 

Felicitatie

"In 2017 gaan wij met de gemeente praten over hoe en wat", zegt voorzitter Thijs 't Hart van Colijnsplaatse Boys. "Het zou kunnen dat we een kunstgrasveld willen maar we moeten daar nog over beslissen op een ledenvergadering. Maar dit nieuws is een felicitatie waard, we zijn blij."