Tim Pleijte wint voor de derde keer de Moerschanscross (video)

Tim Pleijte wint voor de derde keer de Moerschanscross (video)
Tim Pleijte wint voor de derde keer de Moerschanscross (video) © OZ
Moerschanscross-Hulst-ZNO161105DP

Koploper

HULST - Lange tijd zag het er naar uit dat Tim van den Broeke uit Vlissingen op de overwinning af zou gaan tot Tim Pleijte in de slotfase wegliep uit een achtervolgend groepje met Niek den Exter en Terneuzen en Martijn de Kok uit Heinkenszand. Hij kwam bij Van den Broeke en liep alleen naar de overwinning. Pleijte, die de afstand aflegde in een tijd van 27.40' en hield daarmee zeven seconden over op de nummer twee. 

Podium

Tim van den Broeke wist nog wel beslag te leggen op de tweede plaats in een tijd van 27.47', voor Niek den Exter uit Terneuzen die derde werd in een tijd van  27.57' en daarmee het podium completeert.

Vrouwen

De overwinning bij de vrouwen ging naar Monique Verschuure uit Yerseke.  Zij legde het parcours van ongeveer negen kilometer af in een tijd van 35.36'. Tweede werd Mirthe Overkamp uit Middelburg in een tijd van 36.23' Derde werd Monica Sanders uit Vlissingen. Zij had 37.49' nodig. 

Zeeuwse crosscup

De Moerschanscross is de eerste van zeven wedstrijden die meetelt voor de Zeeuwse crosscup 2016-17. Over twee weken, op 26 november is de tweede wedstrijd in Aardenburg. Dan is de Elderschanscross