Goaltjesdief Tom Boere verbaast zichzelf

Drie treffers voor spits Tom Boere
Drie treffers voor spits Tom Boere © www.fcoss.nl
ITEM Tom Boere topscorer
OSS - Fit blijven
Boere (23) is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Oss, dat ondanks de scoringsdrift van Boere nog niet lekker draait. De club, waar ook Istvan Bakx uit Vlissingen onder contract staat, staat voorlaatste op de ranglijst. Dat komt vooral door het grote aantal tegengoals, want ook de twee goals van Boere tegen FC Emmen waren niet genoeg voor de overwinning. "Daar moeten we wel in verbeteren", weet Boere. "Maar ik ben blij met hoe het bij mezelf gaat. Ik heb de laatste jaren veel blessures gehad en mijn voornaamste doel voor dit seizoen was fit blijven en voetballen. En dat is het nu nog steeds."
Aantal doelpunten
Als Boere op dit tempo blijft scoren eindigt hij rond de dertig doelpunten in de Jupiler League. Boere wil niet zeggen voor hoeveel doelpunten hij gaat. "Ik ben een spits dus ik heb heus een aantal in mijn hoofd. Maar dat hou ik lekker voor mezelf. Ik bekijk het per wedstrijd en wil graag op deze manier doorgaan."

Carrière

Boere begon met voetballen bij VV Terneuzen, maar verkaste als zevenjarige al naar AA Gent. Daar plukte Ajax het talent in 2006 weg. Boere speelde tot 2011 in de jeugd van Ajax en keerde toen terug naar AA Gent, maar het lukte hem niet om een basisplaats te veroveren. Na één seizoen in de Belgische Tweede Divisie verkaste hij in 2014 naar FC Eindhoven. Na twee seizoenen bij die club maakte de Zeeuws-Vlaamse aanvaller de overstap naar FC Oss.