Zeeland wordt wakker: Duiker, Belgisch netwerken en het beste Zeeuwse café

Zeeland wordt wakker: Duiker, Belgisch netwerken en het beste Zeeuwse café
Zeeland wordt wakker: Duiker, Belgisch netwerken en het beste Zeeuwse café © OZ
Zoekactie
Zoekactie © OZ

Zoekactie

OOST-SOUBURG - De marine en het Landelijke Onderwaterzoekingen Team van de politie doen vandaag in het Grevelingenmeer opnieuw een poging de duiker die al twee dagen wordt vermist te vinden. De man ging zondagochtend te water, sindsdien is niets meer van hem vernomen.
Contacta Goes
Contacta Goes © OZ

Vlamingen

In de Zeelandhallen in Goes gaat vanmiddag de 30e editie van Contacta van start. De netwerkbeurs is groter dan ooit. Thema is dit jaar 'Samen groeien' en mede daarom is er veel aandacht voor Vlaanderen. Zo'n twintig Vlamingen staan met een stand op de beurs.
Ondertekening
Ondertekening © OZ

Intentieverklaring

Aan beide kanten van de grens is groot enthousiasme over de plannen van de havenschappen in Zeeland en in Gent om te fuseren. De intentieverklaring is tijdens de Vlaams-Nederlandse top in Gent getekend. De knoop wordt in april definitief doorgehakt.
De Biet-eigenaar Robert Roggenbrand
De Biet-eigenaar Robert Roggenbrand © OZ
Beste café
Café de Gekroonde Suikerbiet is in de landelijke Café Top 100 gezakt van de vierde naar de negende plaats. Daarmee is het nog wel hoogst genoteerde Zeeuwse Café in deze lijst. In de top-100 staan nog zes andere Zeeuwse cafés, dat zijn: De Drie Koningen (49e) in Groede, Salud (50e) in Scharendijke, Zeerust (55e) en Het Paard (72e) in Renesse, Desafinado (80e) in Middelburg en de Sportvisser (88e) in Yerseke.
Twee wint Gouden Zeester
Twee wint Gouden Zeester © oz

Gouden Zeester

De kortfilm 'Twee' van regisseur Eddie Bimmel uit Borssele heeft maandagavond de Gouden Zeester gewonnen tijdens het FimstarZ 2016 in Vlissingen. 
De jury ging vol voor de film van Bimmel omdat het professioneel en goed in elkaar zat.
Weer
Het is in de ochtend slechts een paar graden boven nul. In de middag is er wellicht een buitje. Het wordt maximaal twee tot zeven graden.