'Nederland is een bananenrepubliek' (video)

'Nederland is een bananenrepubliek' (video)
'Nederland is een bananenrepubliek' (video) © oz
kleptocratenpartij online 1
VLISSINGEN - Kleptocraten
De naam van de partij is ook ironisch bedoeld. Kleptocratie betekent letterlijk: dieven aan de macht. Het Nederlandse systeem is in de ogen van de nieuwe politici een systeem waarin de bevolking te veel wordt bestolen. Daarin willen zij verandering brengen. 

Geldsysteem


Hoofdpunt van het partijprogramma, dat op twee A4-tjes past, is een omwenteling van het geldsysteem. Nu lenen banken meer geld uit dan ze zelf in huis hebben. Door rente te vragen verdienen zij daar geld mee. Het systeem is volgens de kleptocraten een systeem dat gebaseerd is op schulden en niet langer houdbaar. Bovendien is het "een verborgen mechanisme om geld te zuigen uit de bevolking", aldus voorman Robert Geldof.

Betutteling

De kleptocraten zijn tegen teveel 'betutteling' en willen het rookverbod, de alcoholregels en de ID-plicht afschaffen. Ze zijn voor de herinvoering van de gulden en voor 'de eigen identiteit op de eerste plaats'.

Nollebos

Dichter bij huis winden de kleptocraten zich op over de besluitvorming rond het Nollebos in Vlissingen. Geldof noemt het tekenend voor de hele politiek in Nederland. "Je mag maar één keer in de vier jaar stemmen. En dan maar hopen dat ze het goed doen!"

Afrekenen

"Tussentijds heb je geen mogelijkheid om te zeggen: Nee! We hebben geen enkel vermogen in Nederland om politici af te rekenen op wat ze doen." Als dat gekund had, dan was de Lokale Partij Vlissingen al lang weg, volgens Geldof.
kleptocratenpartij online 2

Studio

Omdat posters en folders volgens de kleptocraten achterhaald zijn - "We leven niet meer in 1800!" - maken de oprichters van de nieuwe partij enkel YouTube-filmpjes. Robert Geldof heeft de garage onder zijn huis omgebouwd tot studio. Voor een groene wand spreekt hij de mensen toe, waarna hij op de computer digitale achtergronden toevoegt.

Verkiezingen

De kleptocraten hopen op een zetel in de Tweede Kamer, maar zijn ook realistisch. Er is nu nog te weinig belangstelling voor de partij, geven ze toe.
ITEM Kleptocratenpartij