OM eist 9,5 jaar cel tegen pyromaan (video)

OM eist 9,5 jaar cel tegen pyromaan (video)
OM eist 9,5 jaar cel tegen pyromaan (video) © OZ
OM eist 9,5 cel

Achttien branden

DEN BOSCH - In Oosterland werden in de eerste helft van 2013 achttien branden gesticht. Voornamelijk schuurtjes en containers gingen in vlammen op. De verdachte, een inmiddels 42-jarige man, werd opgepakt, maar vrijgesproken door de rechtbank in Middelburg wegens gebrek aan bewijs. Dat was in februari 2014.
Verhuisd
Een paar maanden later, de man was inmiddels verhuisd, werd hij gearresteerd voor het aansteken van een aantal brandjes in Vlissingen. Er werden onder meer een auto en een afvalcontainer in de fik gestoken. Daarvoor werd de man wel veroordeeld. Hij kreeg anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
Beroep tegen vrijspraak
Het OM ging in beroep tegen de vrijspraak. De man zelf tegen de veroordeling voor de Vlissingse branden. De advocaat-generaal in Den Bosch eiste vandaag 8 jaar cel voor de branden in Oosterland en 18 maanden voor de branden in Vlissingen. Over twee weken doet het hof uitspraak.
'Hulp was beter geweest'
Opmerkelijk was de reactie van de moeder van de verdachte toen hij werd opgepakt voor de branden in Vlissingen. Zij liet toen via Omroep Zeeland weten dat het beter was geweest als haar zoon niet was vrijgesproken van de Oosterlandse branden, maar hulp had gekregen.

Lees ook:
 'Ze hadden hem nooit moeten laten gaan'