De Poelhoekband doet niet langer aan sex, drugs en rock 'n roll (video)

De Poelhoekband doet niet langer aan sex, drugs en rock 'n roll (video)
De Poelhoekband doet niet langer aan sex, drugs en rock 'n roll (video) © oz
© oz

Overleden

GOES - Het initiatief voor de band komt van toetsenist Piet Bruggeman. Hij ging vier jaar geleden in appartementencomplex Poelhoek op zoek naar muzikanten. Eerst bestond de band naast Bruggeman uit percussionist Ger Prijs (89), drummer Paul Platschorre (82) en accordeonisten Jaap Priem (68) en Chiel Poulisse (85). Daarna werd zangeres Dien Harlaar (78) ingelijfd. Bruggeman overleed mei dit jaar, de overige leden besloten om door te gaan.
de Poelhoek band

Spelplezier

De Poelhoekband speelt een repertoire van populaire nummers uit de vorige eeuw. Ze oefenen in de recreatiezaal van Poelhoek. Regelmatig worden ze gevraagd om te komen spelen in andere bejaardenhuizen. Spelplezier staat voorop.

Uit den boze

Het cliché 'Sex, Drugs&Rock 'n Roll' gaat desgevraagd niet meer op voor de leden van de band. "We spelen onze muziek en denken nergens anders aan" , zegt Chiel Poulisse. Voor de oudste muzikant Ger Prijs is zelfs een biertje uit den boze.
© oz

Klachten

Drummer Paul Platschorre had voordat hij gevraagd werd 60 jaar lang geen drumstok meer aangeraakt. Omdat hij er zoveel plezier in heeft, nam hij weer les op de muziekschool en schafte een drumstel aan. Het oefenen in zijn flat zorgt nog wel eens voor klachten van de buren.

Succes

Dien Harlaar vindt het leuk om als enige vrouw in de band te zitten. Ze wil, net als de andere leden, zolang mogelijk doorgaan als dat kan. En hoewel plezier voorop staat zou ze het leuk vinden als de Poelhoekband nog meer succes zou hebben.