Ouderen bijeen voor dementie en de dood

Ouderen bijeen voor dementie en de dood
Ouderen bijeen voor dementie en de dood © OZ
Bijeenkomst ouderen
Bijeenkomst ouderen © OZ
BIERVLIET - Dementie en euthanasie
Ouderen zaten in een zaal van het dorpshuis aandachtig te luisteren toen het onderwerp dementie aan bod kwam. Voor veel aanwezige ouderen is dat namelijk een dilemma. Ze willen eigenlijk niet meer leven als ze dement worden. Of zoals één van de mannen in de zaal zegt: "Als ik niet meer weet waar of wat mijn bed is dan hoeft het niet meer!"
Bewindvoering en levenstestament
Maar tijdens de themabijeenkomst over ouder worden, gebeurde er meer. De ouderen kregen ook voorlichting over hoe bewindvoering geregeld kan worden en hoe je een levenstestament opstelt.
ITEM Bijeenkomst ouder worden
Laatste wil pil
Bij de bijeenkomst was ook de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) aanwezig. Aan het einde van de middag kregen de ouderen nog als grapje een blikje mee naar huis waar de 'Laatste wil pil' in zat. Het ging hierbij overigens om een doosje pepermuntjes. 
Laatste wil pil
Laatste wil pil © OZ
Meer bijeenkomsten
Omdat ouderen steeds meer, door de overheid, gestimuleerd worden om zelfstandig thuis te wonen, merken de wijkverpleegkundigen binnen de gemeente Terneuzen dat er bij die ouderen behoefte is aan informatie. Daarom organiseren zij meerdere bijeenkomsten. Op 29 november is er nog een bijeenkomst in Philippine en 7 december is de laatste in Sas van Gent.