Zeeland wordt wakker: Kogelschilden, euthanasie en trailrunning

Zeeland wordt wakker: Kogelschilden, euthanasie en trailrunning
Zeeland wordt wakker: Kogelschilden, euthanasie en trailrunning © OZ
Laatste wil pil
Laatste wil pil © OZ

Euthanasie bij dementie

OOST-SOUBURG - In het dorpshuis in Biervliet is dinsdagavond gepraat over dementie en de dood. De ene helft van de ouderen wil zo lang mogelijk leven terwijl die andere helft er juist een einde aan wil maken als de dementie toeslaat.
Kogelwerend Schild van Allplast uit Tholen
Kogelwerend Schild van Allplast uit Tholen © OZ

Terreurdreiging

Kogelwerende panelen en kogelwerend glas. Door terreurdreiging en aanslagen van de afgelopen jaren neemt de vraag naar deze producten toe. Het bedrijf Allplast in Tholen is gespecialiseerd in het maken van die producten en werd onlangs opgenomen in de top 100 van innoverende bedrijven in Nederland.
Tim Pleijte en Huub van Noorden
Tim Pleijte en Huub van Noorden © Nuno Vieira en Steven Pauwels

Trail by the Sea

Trailrunning is in Zeeland aan een opmars bezig. Aan het evenement Trail by the Sea willen veel meer mensen meedoen dan het parcours aankan. Ook behoren twee Zeeuwse trailrunners tot de subtop in de wereld.
© Levi Bosselaar / Omroep Zeeland

Zorgpremie

"Nog even en de mens werkt alleen nog maar voor z'n zorgverzekering!" Op sociale media wordt verbolgen gereageerd op het stijgen van de zorgpremie bij verzekeraar CZ. Mensen overwegen daarom over te stappen naar een andere verzekeraar, schrijven ze op Facebook.
Fris weer
Fris weer © Flicker Luciën Reyns

Het weer

Een grijze dag staat op de planning. Van tijd tot tijd wordt er regen verwacht en het wordt maximaal 5 of 6 graden, maar het kan kouder aanvoelen doordat er een koude zuidoostenwind staat.
Foto: Flickr Luciën Reyns