Geen vierde supermarkt op Vlissings bedrijventerrein

© oz

Zoals in Frankrijk

VLISSINGEN - Volgens ondernemers zou zo'n clustering op Baskensburg van de bestaande supermarkten, autobedrijven en een bouwmarkt met nóg een grote supermarkt erbij veel klandizie opleveren vanuit heel Walcheren. Ze wezen op het succes van dat soort winkelcentra in Frankrijk. 
Boodschappen in de buurtWethouder John de Jonge van Vlissingen denkt dat zo'n concentratie op Baskensburg het einde betekent van veel kleinere supermarkten in woonwijken, die dan minder klanten trekken. "We vinden het erg belangrijk dat mensen tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen. Daar hoort bij dat ze in de buurt boodschappen kunnen doen." 
Supermarkt
Supermarkt © OZ

In binnenstad en Oost-Souburg

Een clustering van supermarkten zou ook nadelig zijn voor de bestaande kleinere supermarkten in de binnenstad en Oost-Souburg. Burgemeester en wethouders vinden juist dat als er al supermarkten in de gemeente bijkomen, dat dat in de binnenstad en Oost-Souburg moet zijn. "Volgens een onderzoeksbureau dat we in de arm hebben genomen, is er op die plekken nog ruimte voor een supermarkt", aldus De Jonge. 
Discounter
Bedrijventerrein Baskensburg telt al twee supermarktketens. daar komt binnenkort nog een vestiging van een discounter bij. Die discounter trekt in het leegstaande gebouw waar eerder Micro Electro, Scapino en Leen Bakker in zaten.
Uitbreiding
Wel biedt de gemeente bestaande supermarkten de mogelijkheid om beperkt uit te breiden. Zo krijgt de nieuwe discounter op Baskensburg 1100 vierkante meter tot zijn beschikking, in plaats van de bestaande 1000 vierkante meter in het huidige gebouw.