Eilandplan vormt duivels dilemma voor gemeenteraad (video)

Eilandplan vormt duivels dilemma voor gemeenteraad (video)
Eilandplan vormt duivels dilemma voor gemeenteraad (video) © OZ
Raad Veerse Meer Duivels Dilemma 1

'Een ongehoord schandaal'

WISSENKERKE - Het plan valt lang niet bij iedereen in goede aarde. Bij een winkelcentrum in Kamperland spreekt slechts een enkeling zich uit voor het eiland. Maar de meeste mensen zijn faliekant tegen en gebruiken termen als 'een schandaal', 'ongehoord' en 'eeuwig zonde'.

Lees meer
Veel Zeeuwen boos over plan schiereiland Veerse Meer
Raad Veerse Meer Duivels Dilemma 2

Iets ingewikkelder

Nu ligt het voor de hand om te zeggen dat de gemeenteraad naar de bevolking moeten luisteren en tegen het plan moeten stemmen. Maar het ligt iets ingewikkelder. In het verleden had ondernemer Marco Doeleman een restaurant op de Veerse Dam. Toen hij daar weg moest, is hem beloofd dat hij verderop iets nieuws mocht beginnen. 

Duivels dilemma

De ondernemer is inmiddels dertien jaar bezig met zijn plannen voor de Veerse Dam. Eerdere plannen, zoals het bouwen van een 165 meter hoog hotel, werden afgeschoten. Daarna heeft de raad van Noord-Beveland gezegd aan welke eisen een nieuw plan voor de Veerse Dam moet voldoen. En het nieuwste plan van de ondernemer lijkt daarin te passen. Een duivels dilemma voor raadsleden. 
Veerse Meer Duivels Dilemma 3
Steun meerderheid
Uit een rondgang langs alle partijen in de gemeenteraad van Noord-Beveland blijkt dat het plan waarschijnlijk steun krijgt van een meerderheid. Donderdagavond debatteert de gemeenteraad over het schiereiland en over twee weken, op 24 november, nemen de raadsleden het besluit of de ondernemer verder mag gaan met zijn plan.