Guimar op weg de Zeeuwse Michael Bublé te worden (video)

Guimar op weg de Zeeuwse Michael Bublé te worden (video)
Guimar op weg de Zeeuwse Michael Bublé te worden (video) © OZ
© OZ
TILBURG - Frans Bauer
Guimar begon als kleine jongen met het zingen van Nederlandstalig repertoire à la Frans Bauer en Jan Smit. Hij maakte een album en drie singles in samenwerking met Emile Hartkamp. Maar kleine jongens worden groot. Inmiddels zit hij in het derde jaar van het conservatorium in Tilburg, Zang en Lichte Muziek, met als bijvak piano.
Guimar
Jazzartiesten
Zijn ambitie om de Zeeuwse Frans Bauer te worden, heeft hij laten varen. Nu zijn jazzartiesten als Wouter Hamel, Ruben Hein en Michael Bublé zijn grote voorbeelden. Guimar draait zijn hand niet meer om voor het zingen van standards als Cry Me A River, Moondance en Mr. Bojangles. Maar om deze nummers goed te kunnen zingen moet er wel flink gerepeteerd worden.
Guimar
Christmas Night
Het optreden zaterdagavond in de Machinefabriek in Vlissingen moet een echte Big Swinging Christmas Night worden. Op die avond staat behalve Guimar ook de Zeeuwse saxofonist Jasper van Damme in de schijnwerpers.
Bigband
Ervaring met een bigband heeft Guimar al. Hij treedt regelmatig op met de Fontys Bigband die bestaat uit studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Optreden met een live-band vindt hij ook een stuk leuker dan met een orkestband.
Guimar