Zeeland wordt wakker: Vergrijzing, bananenrepubliek en ophokplicht

Zeeland wordt wakker: Vergrijzing, bananenrepubliek en ophokplicht
Zeeland wordt wakker: Vergrijzing, bananenrepubliek en ophokplicht © OZ
© Omroep Zeeland / Vermeulen

Vergrijzing

OOST-SOUBURG - Winkels in Zeeland krijgen het de komende jaren vooral moeilijk door de vergrijzing. Dat stelt onderzoeksbureau Q&A. Volgens de onderzoekers is de vergrijzing voor de winkels een grotere bedreiging dan de online verkoop.
© Tok Tok de Dobbelaere

Ophokplicht

In heel het land geldt een ophok- en afschermplicht voor bedrijven met vogels die zijn bestemd voor de productie van vlees en eieren. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken besloten nadat dode wilde vogels zijn gevonden die mogelijk een ernstig besmettelijke variant van de vogelgriep hadden. Bij de biologische leghenboerderij TokTok in IJzendijke zijn ze overvallen door het besluit.
© oz

Kleptocraten

Een tiental Vlissingers heeft een nieuwe politieke partij opgericht: de Kleptocratenpartij. De kersverse partij maakt zich op om mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Het logo: een tros bananen, want Nederland is volgens de partij een bananenrepubliek.
© Omroep Zeeland

Emergo 2016

Bever Innovations heeft de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo in de wacht gesleept. Het bedrijf uit Zierikzee won de prijs met haar slimme verlichtingsoplossingen voor tankstations. Zo gaan de lampen van het tankstation wat harder branden als jij met je auto aan komt rijden om te tanken.
© Ria Brasser
foto: Ria Brasser

Het weer
Ook vandaag is het bewolkt en valt af en toe regen. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en voert iets zachtere lucht dan de afgelopen paar dagen aan: vanmiddag wordt het 9 graden. Dit is dichtbij de norm, het langjarig gemiddelde, van 10 graden. Vanavond en vannacht verandert er weinig. Het blijft bewolkt met van tijd tot tijd regen. De minimumtemperatuur komt op 5 graden uit. Morgen is het wel droog met wat zon. Het wordt 7 tot 8 graden en er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind.