Yentl en de Boer maken live-cd

Yentl en de Boer maken live-cd
Yentl en de Boer maken live-cd © Yentl en de Boer
Yentl en de Boer
Yentl en de Boer © Lieke Romeijn
OOST-SOUBURG - Foto: Lieke Romeijn

Liedjesprogramma

Christine de Boer en de uit Kruiningen afkomstige Yentl Schieman brachten op 17 en 18 juli een liedjesprogramma in het Concertgebouw. Ze werden begeleid door strijkensemble West Side Trio, aangevuld met andere muzikanten, onder wie gitarist Laurens Joensen uit Terneuzen. Beide avonden waren uitverkocht.

Toneelschool

Yentl en de Boer leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze vormden een duo en al gauw sleepten ze allerlei prijzen in de wacht, waaronder de Wim Sonneveldprijs en de Annie M.G. Schmidtprijs. Hun lopende voorstelling De Snoepwinkel Is Gesloten leverde een nominatie op voor de Neerlands Hoop, de prijs voor meest veelbelovende theatermakers.
De Plaat
In 2014 maakten ze De Plaat, een liedjesalbum dat zowel op cd als op usb-stick verscheen. Sinds september is Yentl en de Boer maandelijks te zien in RTL Late Night. Ze sluiten de maand af met een zelfgemaakt lied. Met de voorstelling De Snoepwinkel Is Gesloten toeren Yentl en de Boer nog heel het seizoen door het land. Op 11 februari 2017 zijn te zien in het Scheldetheater in Terneuzen.