Moeilijke winkelverkoop niet schuld 65-plusser

Ouderen winkelen
Ouderen winkelen © OZ
HULST - Genuanceerder
In het onderzoek van Q&A komt naar voren dat vooral de 65-plusser een belangrijke bedreiging kan worden voor de omzet van non-food winkels. Het bureau stelt dat ouderen minder vaak en minder grote aankopen doen. Vooral winkels in krimpgebieden zouden daardoor in de problemen kunnen komen. Maar dat verhaal klopt volgens Ed Peerbolte niet. Volgens hem ligt het genuanceerder.
Vork 2 Vergrijzing reactie winkels
Cijfers van de randstad
Peerbolte vindt dat het cijfers uit de Randstad zijn die losgelaten worden op een hele regio zonder dat er goed naar de winkelpopulatie is gekeken. In Hulst wonen bijvoorbeeld wel 65-plussers maar de winkels komen daardoor niet in de problemen. Want in de stad komen vaak Belgen en dus is er daardoor in Hulst niets aan de hand. En dat geldt volgens Peerbolte voor meer gebieden in onze provincie. Door het toerisme, door het hele jaar heen, wordt veel goedgemaakt.
Geen gevolgen
Hoewel er in Hulst nagedacht blijft worden over hoe winkels aantrekkelijk kunnen blijven voor een breed publiek en een goede omzet kunnen draaien blijft Ed Peerbolte positief. Volgens hem zullen de 65-plussers niet zorgen voor een dalende omzet bij de winkeliers in de toekomst. "Iedereen kijkt op het einde van de dag in zijn of haar kassa en zegt dan ik heb vandaag wel of niet goed verdiend. En dan zal het eerste beeld in het hoofd niet zijn verdraaid nog aan toe ik heb die senior vandaag gemist."