Jobhunter helpt Zeeuws-Vlaamse jongeren aan de slag (video)

Jobhunter helpt Zeeuws-Vlaamse jongeren aan de slag (video)
Jobhunter helpt Zeeuws-Vlaamse jongeren aan de slag (video) © OZ
Leerbanen Zeeuws Vlaanderen

Actief

TERNEUZEN - De jobhunter gaat actief op zoek naar een leerwerkplek voor jongeren die zich bij het werkservicepunt melden. Zonder een werkplek kunnen zij zich niet aanmelden bij een opleiding met als gevolg dat zij een uitkering moeten aanvragen of dat zij buiten Zeeland een BBL-traject gaan volgen. "Het doel is dus tweeledig", zegt jobhunter Lidy Renout. "Aan de ene kant helpen we de werkgevers aan goede krachten en aan de andere kant houden we zo de jongeren in de provincie om hun opleiding te volgen". 

Werkgevers enthousiast

Volgens Renout reageren de meeste werkgevers enthousiast. Door de crisis waren velen vergeten dat ze ook BBL-leerlingen kunnen plaatsen. "Het is dus goed om de aandacht er weer op te vestigen." 

Solliciteren

Het aantal BBL plekken liep de afgelopen jaren flink terug. Veel ondernemers hadden al moeite genoeg om hun vast personeel van werk te voorzien. Nu de economie weer aantrekt, biedt dat kansen op nieuwe BBL-plekken. "De jongeren moeten nog wel echt solliciteren voor zo'n plek, dus ook een gedegen sollicitatietraining is een wezenlijk onderdeel van onze aanpak", besluit jobhunter Renout.