Beveiliging Zeeuwse mobieltjes is belabberd (video)

Beveiliging Zeeuwse mobieltjes is belabberd (video)
Beveiliging Zeeuwse mobieltjes is belabberd (video) © omroep zeeland
Beveiligen mobiele apparaten

Spotjes

OOST-SOUBURG - De tegenvallende cijfers zijn aanleiding voor de overheid om met spotjes op radio en tv mensen op te roepen een anti-diefstal functie op hun mobiele apparaten te installeren. Die toepassing zou de apparaten waardeloos maken voor helers.
Vind mijn smartphone
Een smartphone, tablet of laptop beveiligen, kan door bijvoorbeeld de optie ‘vind mijn smartphone/tablet’ te activeren. Op die manier kan de locatie van het gestolen apparaat getraceerd worden. Verder is het mogelijk op een relatief eenvoudige manier mobiele apparaten op afstand te blokkeren of alle gegevens er vanaf te wissen.
Beveiligen mobiele apparaten 2
Datadiefstal
Jaarlijks worden 48.260 smartphones en 33.268 tablets en laptops gestolen. De campagne van het ministerie is gericht op fysieke diefstal van apparatuur. Dieven kunnen ook data stelen, zoals foto’s, mails en documenten. 
Autoradio's
Als iedereen zijn mobiele apparaten beter zou beveiligen, wordt het voor dieven onaantrekkelijker om ze te stelen. In het verleden werkte dat 'waardeloos' maken prima bij autoradio's. Door afneembare frontjes en het instellen van een pincode, komt diefstal van autoradio's vrijwel niet meer voor.