Slimme dieven omzeilen beveiliging telefoons (video)

Slimme dieven omzeilen beveiliging telefoons (video)
Slimme dieven omzeilen beveiliging telefoons (video) © omroep zeeland
Beveiligen mobiele apparaten 4
GOES - Zoek mijn smartphone
Een goede beveiliging begint met het vergrendelen van de apparaten door middel van een pincode. Daarnaast kun je diensten als 'zoek mijn smartphone' activeren waarmee op afstand de locatie van het toestel kan worden opgevraagd. Ook zijn er beveiligingsinstellingen die het mogelijk maken om toestellen op afstand te vergrendelen.
Paar minuten
Volgens Kelvin Ta, eigenaar van een winkel in mobiele telefonie in Goes, is het allemaal niet zo heel ingewikkeld. "In een paar minuten heb je die instellingen geactiveerd. Dat kun je het beste doen als je een nieuwe telefoon koopt. Maar ja, dan moet je zo'n heel menu doorlopen en omdat mensen willen zo snel mogelijk aan de slag willen, slaan ze de helft over." 
Slimme dieven
Toch vindt Kelvin Ta het wat sterk uitgedrukt dat de overheid spreekt van 'het waardeloos maken van de apparaten' door deze instellingen. "Veel dieven zijn slim genoeg om zo'n blokkade te omzeilen. Er staan zelfs filmpjes op internet hoe je dat bij sommige toestellen kunt doen. Maar iets doen, is altijd beter dan niets doen."
Beveiligen mobiele apparaten 3