Oud-Deltanen treuren om laatste reünie (video)

Delta reünie
Delta reünie © Omroep Zeeland

'Erg jammer'

MIDDELBURG - Wim Vos (85) en Jan Stoffer (93) vinden het verdwijnen van de reünie erg jammer. "Je werkt jaren op een afdeling met mensen die op een gegeven moment haast familie van je worden", vertelt Vos over zijn tijd bij de PZEM, de voorloper van Delta. "Zo'n bijeenkomst voelt daarom net zoals een familiereünie." Stoffer beaamt dat. "Je haalt samen herinneringen op en dan begint die tijd weer helemaal te leven. Het doet wel een beetje pijn dat dat nu stopt."
Reunie Delta
Bijeenkomst
Al jaren organiseert Delta voor zijn oud-medewerkers een bijeenkomst met diner of zelfs optredens van artiesten. De laatste jaren versoberden de bijeenkomsten een beetje. Eerder werden al dagjes uit voor de oudgedienden geschrapt. Omdat de afdeling die het organiseert verdwijnt door de ingezette reorganisatie binnen het bedrijf, lijkt de reünie na deze week verleden tijd.
Kamperland en IJzendijke
Woensdag is in IJzendijke de laatste van in totaal drie bijeenkomsten. Vorige week waren er al twee in de ZeelandNet studio's in Kamperland. In totaal kwamen meer dan 600 oud-Deltanen af op de reünie.
Oud-Deltanen
Oud-Deltanen © Omroep Zeeland
Toekomst Delta
Eind dit jaar wordt duidelijk hoe de toekomst van energiebedrijf Delta eruit ziet. Commerciële afdelingen zoals internetprovider ZeelandNet worden verkocht en voor de zomer moet het bedrijf zijn opgesplitst zoals de splitsingswet dat voorschrijft. Of de nieuwe eigenaren van het bedrijf de jaarlijkse reünie voorzetten is volgens betrokkenen erg onzeker.