Bank leert ouderen bankieren via internet (video)

Bank leert ouderen bankieren via internet (video)
Bank leert ouderen bankieren via internet (video) © OZ
Ouderen volgen een cursus internetbankieren.
Ouderen volgen een cursus internetbankieren. © OZ

Zelfredzaamheid

VLISSINGEN - Omdat november de maand van de zelfredzaamheid is, geven banken speciaal voor ouderen cursussen om online bankieren uit te leggen. "Het is heel belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelf hun bankzaken kunnen blijven doen", vindt Wilma Mabelis van de Rabobank. "Dat geeft een gevoel van veiligheid. Dat je precies weet hoeveel geld je hebt en wat je uitgeeft."

Veilig

"Je moet natuurlijk niet je pincode op de achterkant van je telefoon schrijven, maar verder denk ik wel dat het veilig is hoor", grapt Ko van de Berg. Hij en zijn vrouw Tiny zijn halverwege de zeventig en wonen tegenover de bank. "Maar er zal toch een tijd komen dat óf die bank daar weg gaat, of dat wij niet zo makkelijk meer de deur uit kunnen. Daar moet je op voorbereid zijn." Ze zijn daarom samen naar een cursus internetbankieren in de bibliotheek in Vlissingen gekomen. 

Telefoon

Arnold Siben doet nu nog al zijn bankzaken via de (gewone) telefoon. "Dat werkt prima, maar als ik dat ook allemaal via de app kan doen, dan kan ik mijn huistelefoon de deur uit doen. Die gebruik ik nu alleen nog om te bankieren." Siben vindt het 'geweldig' dat de bank een cursus betalen via internet geeft. 
cursus bankieren