Terneuzen moet zich richten op Belgen (video)

Terneuzen moet zich richten op Belgen (video)
Terneuzen moet zich richten op Belgen (video) © Paul van Es uit Terneuzen
winkelen aan de overkant item 2

Imago

TERNEUZEN - De gevolgen daarvan zijn het grootst in Terneuzen. Daarom moet Terneuzen zich meer op het Belgische achterland richten zegt Van Battum. Hij geeft aan dat het niet zo verrassend is dat weinig mensen van boven de Westerschelde naar Terneuzen komen: ''Terneuzen heeft een imagoprobleem. Dat is onterecht maar het duurt even voordat dat verdwenen is. Het wordt soms nog gezien als drugsstad maar is het natuurlijk al lang niet meer.''
Belgen
Volgens Van Battum moet Terneuzen zich ook niet blind staren op bezoekers van boven de Westerschelde maar nog meer naar het achterland kijken: "Belgen komen nu al graag naar Terneuzen en daar moeten we ons nog meer op richten. Dat doen we al door er reclame te maken en dat werkt goed. Ze zijn dol op onze vaste koopzondagen bijvoorbeeld." 

Overkant

Opvallend is ook het grote verschil in behoefte om aan de 'overkant' te gaan shoppen. De meerderheid van de Zeeuws-Vlamingen gaat regelmatig door de Westerscheldetunnel om te winkelen, maar andersom is dat zeker niet het geval. Van Battum: "Dat is al van oudsher zo. Vroeger op de boot kwam je ook al mensen tegen die naar Goes of Middelburg gingen. Ze hebben daar ook een winkelaanbod waar Terneuzen niet mee kan concurreren."