'Als Bas in het veld ligt, heeft het team meer vertrouwen' (video)

'Als Bas in het veld ligt, heeft het team meer vertrouwen' (video)
'Als Bas in het veld ligt, heeft het team meer vertrouwen' (video) © Omroep Zeeland
DZK-Van-Houwelingen-ZNO161101TF

Belangrijk

VLISSINGEN - Oud-eredivisiespeler Bas van Houwelingen uit Terneuzen is sinds enige tijd een belangrijke kracht in het team. "Als Bas in het water ligt, heeft het hele team meer vertrouwen", zegt de coach, Pim Bekkers.

Terugkeer

Van Houwelingen speelde vroeger voor Z&PC De Schelde in zijn woonplaats Terneuzen. Toen hij in Eindhoven ging studeren, kon hij terecht bij PSV. Hij speelde daar in de eredivisie. Dat is het hoogste niveau van waterpolo in Nederland. Van Houwelingen is nu klaar met zijn studie en woont weer in Zeeland. "Ik heb werk gevonden in Goes en wilde ook blijven poloën. Met alle respect, maar DZK speelt op een hoger niveau dan De Schelde. Het zit toch in mij dat ik zo hoog mogelijk wil spelen."

Sturing

"Ik probeer de jongens iets bij te brengen van wat ik geleerd heb," zegt Van Houwelingen. Dat ziet ook de coach, Pim Bekkers. Hij wil zijn team in de tweede klasse houden. Daar heeft hij, zeker nu Van Houwelingen er bij is, vertrouwen in. "Zonder Bas had ik vanaf de kant meer sturing moeten geven, nu kan hij dat ook doen in het water."
Zelfvertrouwen
De coach ziet iets opmerkelijks als Van Houwelingen in het water ligt. "Dan merk je dat iedereen meer zelfvertrouwen heeft. Hij is heel belangrijk voor ons team."