John Jansen al veertig jaar fanatiek als handbaltrainer (video)

John Jansen al veertig jaar fanatiek als handbaltrainer (video)
John Jansen al veertig jaar fanatiek als handbaltrainer (video) © Omroep Zeeland
Handbal Trainer Jansen

Zo goed mogelijk spelen

MIDDELBURG - Dit jaar is hij trainer van Delta Sport uit Zierikzee, dat zondag de derby speelt tegen Orion uit Heinkenszand in de hoofdklasse bij de heren. "Ik wil nog iedere wedstrijd zo goed mogelijk spelen", zegt Jansen die bij veel clubs heeft gewerkt. 
Lees ook: John Jansen opnieuw trainer Delta Sport

Relativeren
Hij kan door zijn ervaring inmiddels beter relativeren. "Als ze nu zouden zeggen: John het is klaar, dan kan ik daar beter mee omgaan dan vijftien jaar geleden. Toen had ik een jaartje geen club, maar wandelen op de Boulevard had ik vrij snel gezien. Ik wilde terug de zaal in."

Succes handbalvrouwen
Jansen (64) bekijkt van jaar tot jaar of hij doorgaat als trainer. "Door de successen van de handbalvrouwen heb ik ook wel weer een boost gekregen. Handbal is en blijft het mooiste spelletje van de wereld."
John Jansen heeft naast handbal nog een grote passie: muziek
John Jansen heeft naast handbal nog een grote passie: muziek © Omroep Zeeland

Abba tot Zappa

Muziek is naast handbal de andere passie van Jansen. Hij heeft een zolderkamer vol albums waar hij dagelijks te vinden is om muziek te draaien. "Ik heb ongeveer tweeduizend albums, van Abba tot Zappa."

Frank Zappa

Jansen bereidt bereidt zijn trainingen altijd voor op zijn muziekkamer. Er zijn volgens Jansen raakvlakken tussen handbal en muziek. "Neem bijvoorbeeld Frank Zappa. Neem mensen zoals ze zijn, hoor je in zijn teksten. Dat probeer ik als handbaltrainer ook. Aan de andere kant schreef hij ook dat je iemand eruit moet flikkeren als hij niet functioneert. Maar ja, dat kan natuurlijk niet in een kleine sport als handbal, haha."

Derby

Zondag staat Jansen te coachen bij Delta Sport. De ploeg, die vijfde staat in de Hoofdklasse, speelt tegen Orion (tweede plaats). De wedstrijd in Heinkenszand begint om 13.50 uur.