Emma Heesters is klaar voor de volgende stap

Emma Heesters is klaar voor de volgende stap
Emma Heesters is klaar voor de volgende stap © OZ

Echte passie

OOST-SOUBURG - Emma groeide op in 's-Gravenpolder. Het zingen zat er al vroeg in: "Ja, ik zeg altijd: echte passie kan je er niet uit slaan. Toen ik acht was deed ik mee met het Kinderen voor Kinderen-songfestival, en later zong ik in een coverbandje. Via musicalnummers ben ik ook in de popmuziek gerold en gaan coveren." 
Recente nummers
De best bekeken cover tot nu toe is Let Me Love You (DJ Snake ft. Justin Bieber). Bij het coveren probeert ze wel een duidelijke eigen versie te maken. Haar stem wordt wel vergeleken met die van Ariane Grande en Lucie Silvas. "Maar ik lijk het meest op mezelf. De covers zijn vaak recente nummers, die ik zelf ook mooi vind. Dat vind ik wel belangrijk, want ik leg er veel gevoel in."
Emma Heesters VOOR INTERNET
Meet & Greet
Vorige maand was ze te gast op de landelijke dag van meisjesblad Tina. Daar ontmoette ze ook voor het eerst abonnees op haar YouTube-kanaal. "Ik dacht: wauw! Het was superleuk en schattig!"
Eigen liedjes
Het optreden staat nu even op een laag pitje omdat Emma druk bezig is met het schrijven van eigen liedjes. "Dat vind ik wel de meest logische stap die ik me kan bedenken. Het gaat goed met de covers, maar als muzikant wil je toch altijd wel met iets van jezelf komen. Het wordt pop, maar met elektronische invloeden." Bij het schrijven staat ze er niet alleen voor. Zo werkt ze onder anderen samen met Hansen Thomas in Hilversum. Er ligt al een EP klaar en eind november staat er een optreden gepland bij Sony in Londen. 
Lekker rustig
Voor de helft van de tijd woont Emma in Amsterdam, maar ze is nog regelmatig te vinden in 's-Gravenpolder: "Vooral om op te nemen kom ik graag terug naar Zeeland. Lekker rustig!"