MZVC gaat niet fuseren: 'Dit is wat de leden willen'

© OZ

85 procent

MIDDELBURG - "De uitkomst van de ledenvergadering is een goede afspiegeling van wat er leeft", zegt MZVC-voorzitter Ruud Maartense. MZVC wilde de prestatieve zaterdagtak gaan vormen bij Zeelandia Middelburg. "Maar de leden heeft weinig vertrouwen in dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. 85 procent van de leden stemde tegen de fusie. Dan luisteren wij daar naar en concluderen we dat een fusie voorlopig niet meer bespreekbaar is."

Kanttekening

De kanttekening die Maartense tijdens de ledenvergadering heeft benoemd, is dat hij dan wel actie verwacht van de leden. "Wij hebben vrijwilligers nodig. Ik heb een plan geschreven en een nadrukkelijk verzoek gedaan op leden om vrijwilliger te worden. Kijk, we hebben een leuke gezellige vereniging, maar op het gebied van vrijwilligers moet er wel iets gaan gebeuren."

Prioriteiten

Zeelandia Middelburg betreurt de beslissing van MZVC. "Het is jammer, ik ben van mening dat er maar één vereniging zou moeten zijn op zo'n complex", zegt Zeelandia Middelburg-voorzitter Walter Blondeel. "Het prestatieve elftal dat MZVC in onze zaterdagtak wil, is op dit moment niet haalbaar. Onze prioriteiten liggen bij het zondagvoetbal en de ontwikkeling van het damesvoetbal."

Mislukt

De mislukte fusie tussen MZVC en Zeelandia Middelburg is al de tweede fusie van deze week die niet doorgaat. Deze week stemden de leden van Nieuwdorp tegen een definitieve samenwerking met Lewedorpse Boys.