Deze kinderen willen een zwarte Piet (video)

Deze kinderen willen een zwarte Piet (video)
Deze kinderen willen een zwarte Piet (video) © OZ
Zeeuwse kinderen zijn duidelijk: Piet moet zwart

Onzin

OOST-SOUBURG - De kinderen vinden de discussie over Zwarte Piet onzin en begrijpen het niet. Ze vinden het een kinderfeest, wat nu door de grote mensen wordt verpest. "Waarom wordt er nu opeens zo'n ophef over gemaakt, terwijl er vroeger niets aan de hand was?" 

Slavernij

Hoewel ze zich kunnen voorstellen dat er kinderen zijn die zich gediscrimineerd voelen door Zwarte Piet zijn ze heel duidelijk over de vraag of Piet een andere kleur moet krijgen. Een volmondig 'nee'.
Gewoon zwart
Ook de kinderen uit groep 8 van de Bisschop Ernst uit Goes zijn het ermee eens: Piet moet gewoon zwart blijven. Net als de scholieren uit Oost-Souburg snappen ze niet waarom er zo'n ophef over wordt gemaakt. Zwarte Piet is volgens hen gewoon zwart door het roet van de schoorsteen en verder niets.
Leerlingen groep 8 Bisschop Ernst uit Goes over Zwarte Pieten discussie

Sinterklaascomités

De Zeeuwse sinterklaascomités kiezen net als de kinderen voor een zwarte Zwarte Piet bij de intochten van zaterdag. Van de 21 comités die zijn benaderd door Omroep Zeeland geven er twintig aan dat bij hen Zwarte Piet zwart blijft. Slechts één comité overweegt roetveegpieten in te zetten.