Zeeland minder populair bij ondernemers

Zeeland minder populair bij ondernemers
Zeeland minder populair bij ondernemers © OZ
Vlag MKB-Nederland
Vlag MKB-Nederland © MKB-Nederland
OOST-SOUBURG - Foto: MKB-Nederland

Slechter
Alleen Flevoland scoort met één gemeente in de top 100 slechter dan onze provincie. Drenthe heeft ook drie gemeenten in de lijst, maar de beste van die drie, Emmen, staat op de 19e plek. De beste Zeeuwse gemeente, Reimerswaal, staat daar ver onder: op de 52e plek. Daarom staat Drenthe toch boven Zeeland in de ranglijst van provincies.

Gezakt

Reimerswaal vierde eind oktober dat de gemeente opnieuw de favoriet was onder de Zeeuwse ondernemers, net als in 2013. Maar ook Zeeland's trots op het gebied van ondernemersvriendelijkheid is met de 52e plek flink op de ranglijst gezakt sinds de vorige editie in 2013: toen stond de Zeeuwse gemeente nog op nummer 19.

Nieuw

Naast Reimerswaal staan ook Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland in de top 100. Noord-Beveland daalde sinds 2013 van de 44e naar de 64e plaats. Schouwen-Duiveland is nieuw in de top 100. In de landelijke ranglijst is de gemeente met 211 plaatsen gestegen naar de 92e plek.

Vorige editie

Bij de vorige editie, in 2013, stonden in de top 100 zeven Zeeuwse gemeenten. Ook toen voerde Reimerswaal de Zeeuwse lijst aan, gevolgd door Tholen, Borsele, Kapelle, Goes, Noord-Beveland en Veere.

Ondernemers zelf

De rangschikking wordt bepaald door de ondernemers zelf. Zij konden via de website van MKB-Nederland hun eigen gemeente beoordelen. Die organisatie wil met de prijs lokaal ondernemerschap stimuleren. Volgens MKB-Nederland is dat essentieel voor de Nederlandse economie.