De Hobbyisten maken themalied Serious Request

De Hobbyisten maken themalied Serious Request
De Hobbyisten maken themalied Serious Request © Martijn Fincke
KOUDEKERKE -  
Longontsteking

Vorig jaar leverde de hiphopband uit Vlissingen ook al het themalied, met Laat Mij. De actie in Koudekerke ondersteunt de landelijke campagne Serious Request van 3FM en het Rode Kruis. Centraal thema deze keer is de strijd tegen longontsteking in ontwikkelingsgebieden.

Resetten


Met Frisse Start willen De Hobbyisten de wereld even 'resetten'. Ze relativeren het belang dat aan geld wordt gehecht met het refrein: "Relax man, take a break!" Zo ontstaat er een schrijnend contrast tussen het materialisme en het doel van de actie: de bestrijding van zoiets simpels als een longontsteking. Kevin: "Wij in Nederland en Europa gaan bij een longontsteking naar de dokter, terwijl in andere delen van de wereld mensen eraan doodgaan."

Opsluiten

Tijdens de actie in Koudekerke laten DJ's Sander Willemse uit Domburg, Yorben Weststrate uit Vlissingen en Jeroen van Goethem uit Domburg zich vrijwillig opsluiten voor het goede doel en draaien verzoekplaten. Het Glazen Huis in Koudekerke staat op het Dorpsplein bij Galerie De Pastorie. De actie loopt van 18 tot en met 24 december.
Vijfde keer
De actie voor Serious Request op Walcheren wordt voor de vijfde keer gehouden. In eerdere edities stond het Glazen Huis in Domburg (2015), Westkapelle (2014) en Oostkapelle (2013 en 2012). Vorig jaar in Domburg werd bijna 123.000 euro opgehaald. Kijk hieronder naar de beelden van vorig jaar.