Zeeland krijgt eerste vijfsterrenhotel (video)

Zeeland krijgt eerste vijfsterrenhotel (video)
Zeeland krijgt eerste vijfsterrenhotel (video) © OZ
Vijf sterren hotel

Plusje

KRUININGEN - Manoir Inter Scaldes is een hotel met twaalf kamers. Het had al vier sterren. Na een grondige verbouwing werd onverwacht de vijfde ster in de wacht gesleept. "Ik had het niet verwacht", reageert Claudia Brevet. "Er zijn tegenwoordig ook vier plus hotels dus ik hoopte eigenlijk dat plusje te krijgen. Dat het een vijfde ster werd, maakt ons super trots."
Tot in de puntjes verzorgd
De officiële sterrenclassificatie wordt in Nederland uitgevoerd door Hotelsterren namens Koninklijke Horeca Nederland. De sterren werden aan Manoir Inter Scaldes uitgereikt 'vanwege de tot in de puntjes verzorgde faciliteiten en hoogstaande gastvrijheid'. Het hotel in Kruiningen is daarmee ook het eerste hotel in Zuid-Nederland met vijf sterren.
© oz

Zelf gemaakt

Jannis en Claudia hebben hun hotel helemaal zelf ingericht en ontworpen. Zelfs de kunst die aan de muur hangt is door Jannis Brevet gemaakt, vertelt Claudia. "Alles is gemaakt of uitgekozen aan de hand van wat wij zelf fijn of mooi vinden. Dat maakt het hotel voor ons heel persoonlijk."

Restaurantgasten

De goedkoopste kamer bij het echtpaar Brevet kost 265 euro exclusief ontbijt. Zomaar een kamer boeken in Manoir Inter Scaldes is niet mogelijk. De kamers zijn bedoeld voor de restaurantgasten die blijven slapen. "Dat willen we ook zo houden. Als we er vijf kamers bij zouden bouwen voor gasten die niet bij ons eten, wordt het te groot en dan kun je niet meer de service en gastvrijheid bieden die we nu hebben."
ITEM vijf sterren hotel