Alex Roeka valt voor Zeeland en wil niet meer weg

Alex Roeka valt voor Zeeland en wil niet meer weg
Alex Roeka valt voor Zeeland en wil niet meer weg © YouTube still
Zwemwaterkwaliteit Veerse Meer
Zwemwaterkwaliteit Veerse Meer © OZ

Permanent

KORTGENE - Nu overweegt hij om zijn tijdelijke verblijf in Zeeland permanent te maken. "Ik ben helemaal gek van het Zeeuwse land, en mijn vriendin ook, en we denken er wel serieus aan om ons voorgoed in Zeeland te vestigen", zei Roeka vrijdag in het radioprogramma Goedemorgen Zeeland.
Alex Roeka vestig zich in Zeeland
Enthousiast
​"We zijn zo onder de indruk van het Zeeuwse land: de weidsheid, de rust, de stilte." De zanger is vertelt bij Omroep Zeeland hoorbaar enthousiast over zijn verblijf in Zeeland.
​"Voor ons is dit het paradijs. Het licht, de wolken. We zijn totaal voor het Zeeuwse land gewonnen."

Edison
De uit Brabant afkomstige zanger, hij kwam ter wereld in Ravenstein, bij Oss, heeft veel in Nederland en in Vlaanderen opgetreden. Met zijn albums won hij twee keer een Edison: Beet van Liefde in 2009 en Gegroefd in 2013. ​

Alex Roeka - De schoonheid van mijn val

Rustig aan

Eigenlijk was hij van plan om een jaar rustig aan te doen, een sabbatical te nemen. Maar het muzikantenbloed van de zanger kruipt waar het niet gaan kan, dus is hij alsnog druk bezig met het maken van nieuw materiaal. 

Alex Roeka - Moeder (Live in DWDD)

Optreden

Roeka zingt over de grimmige levenslust, de poëzie van de schaduwkant, het bijtende engagement, de vreugde en pijn van de liefde. Zijn optreden op 12 november in Porgy en Bess in Terneuzen is afgelast. Wel is hij op 19 november te zien in Nieuw- en Sint Joosland.