Winkeliers Terneuzen op safari (video)

Winkeliers Terneuzen op safari (video)
Winkeliers Terneuzen op safari (video) © Omroep Zeeland
Stadssafari Terneuzen

Safari

TERNEUZEN - Om de pandeigenaren en ondernemers met eigen ogen te laten zien wat er goed en slecht is aan hun binnenstad, werden ze maandag op stadssafari meegenomen. Verschillende winkels werden bezocht waar de ondernemer zelf zijn of haar verhaal deed. Frederike van Battum van Studio Blique: "We zijn veel te veel bezig met wat de klant nu wil. Maar we moeten juist inspelen wat onze kinderen straks willen. Over tien jaar... Dat is onze toekomst."
Looprondje
De gemeente heeft een extern adviesbureau in de hand genomen wat de sterkte en zwakke punten van de Terneuzense binnenstad in kaart heeft gebracht. Zwakke punten zijn bijvoorbeeld het beperkte aanbod van supermarkten in de binnenstad en het ontbreken van een 'looprondje' waarbij het publiek automatisch langs de winkels wordt geleid. Verder heeft het winkelhart te maken met een rommelig straatbeeld, is de uitstraling kil en saai en is met name de Kop van de Noordstraat zeer gedateerd. Zo staat er in het rapport van de adviseurs.
© Omroep Zeeland
Parel
Terneuzen heeft natuurlijk ook sterke punten. De ligging aan de Westerschelde is een grote plus en ook de aanwezigheid van veel cultuur in de binnenstad is positief. Oud Terneuzen wordt 'een parel' genoemd en er zijn voldoende parkeervoorzieningen. 

Leegstand

In verschillende Zeeuwse gemeenten staan tientallen winkelpanden leeg. Het is voor de winkelharten een uitdaging om de leegstand tegen te gaan. De gemeente Terneuzen heeft momenteel 20 van de 158 panden leeg staan.