Groene Ster verslaat landskampioen (video)

Groene Ster verslaat landskampioen (video)
Groene Ster verslaat landskampioen (video) © Paul ten Hacken
Groene Ster Lebo
VLISSINGEN - Foto: Paul ten Hacken

Forse cijfers

ASV/Lebo pakte vorig seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de club de landstitel, maar staat dit jaar nog met nul punten op de laatste plaats. Voorgaande jaren had Groene Ster het altijd lastig tegen Lebo. De laatste twee seizoenen verloor de ploeg van trainer Hicham Benhammou twee keer in eigen huis met forse cijfers. 

Uitblinkende El Hattach

Vrijdag ging dat anders. Mourad Azzanagui zette Groene Ster op een 1-0 voorsprong. Via Soeremly Tevrede kwam Lebo terug tot 1-1, maar nog voor de pauze waren het opnieuw Azzanagui en Abdoe Abdenbi die de thuisploeg op voorsprong brachten. In de tweede helft deed Lebo meteen wat terug via Ilias Aynoua, maar daarna gaf Groene Ster, met een uitblinkende Khalid El Hattach (foto), gas en liep de score op tot 7-2. Doelpunten van: Salim Ben Sellam, Abdenbi, Hoessein Bouzambou en doelman Mike van den Nieuwenhuijzen. Lebo scoorde daarna nog nadat het met een meevoetballende keeper ging spelen. De laatste treffer kwam op naam van El Hattach en hij bepaalde de eindstand op 8-3.
© Paul ten Hacken

Bekertoernooi

Door de overwinning heeft Groene Ster nu negen punten verzameld uit zeven wedstrijden. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen FC Marlène. In oktober verloren de Vlissingers al in het bekertoernooi van deze ploeg, het werd toen 6-0.