Hoek neemt sportieve revanche op RVVH

© Omroep Zeeland

Beginfase

RIDDERKERK - Hoek begon aan de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van vorige week. Nathaniel Lagrou en Kyle Doesburg stonden in de basis in plaats van Armand Doka en Josimar Pattinama. 

Eerste helft

In de 24e minuut scoorde Benjamin Martha (oud-RCS en oud-prof) de 1-0 voor RVVH, maar het doelpunt werd afgekeurd door de Zeeuwse scheidsrechter Matthijs Jobse wegens buitenspel.  Twaalf minuten later scoorde Martha opnieuw en weer ging het feest niet door wegens buitenspel. RVVH keeper Danny Spelde kwam in de 40e minuut in botsing met Kyle Doesburg en moest zich laten vervangen. Toch wist Hoek nog met een voorsprong de rust in te gaan. Het was Guillaume Clinckemaillie die uit een voorzet van Reguillio Vandepitte de 0-1 aantekende. 

Twee doelpunten

De tweede helft was net 8 minuten oud toen Kyle Doesburg de score verdubbelde. Uit de rebound van een schot van Nick de Groote zette Doesburg de 0-2 voor de Zeeuws-Vlamingen op het bord. En daarbij bleef het niet want de Belg Nathan Lagrou tekende de 0-3 aan in de 68e minuut van de wedstrijd. 

Tegengoal

RVVH wist nog wat terug te doen door Tarik Yekhlef, die de 1-3 scoorde voor de Zuid-Hollanders.  Maar de overwinning van Hoek kwam niet meer in gevaar. Het werd zelfs nog 1-4 door invaller Esmat Shanwary. 

Vierde

Hoek blijft door deze overwinning meedoen bovenin de Hoofdklasse A. De ploeg blijft 4e op 7 punten van de nieuwe koploper Achilles Veen. 
Guillaume Clinckemaillie maakte twee goals voor Hoek tegen Sportlust'46
Guillaume Clinckemaillie maakte twee goals voor Hoek tegen Sportlust'46 © Patricia Maljaars
Archieffoto: Patricia Maljaars
Scoreverloop
0-1 Clinckemaillie (45+3)
0-2 Doesburg (53)
0-3 Lagrou (68)
1-3 Yekhlef (78)
1-4 Shanwary (88)
Opstelling Hoek
De Jonghe, Wilson, Fitsch, Embrechts, Van Renterghem, Martens, Vandepitte, Lagrou, De Groote, Clinckemaillie (Shanwary/78), Doesburg 

Samenvatting RVVH-Hoek