'Samsom lult over tol tunnel' (video)

'Samsom lult over tol tunnel' (video)
'Samsom lult over tol tunnel' (video) © OZ
Samsom in Zeeland

2000 euro

GOES - De Terneuzense PvdA-wethouder Cees Liefting gebruikte de gelegenheid om nogmaals te pleiten voor een tolvrije Westerscheldetunnel. Hij schetste de situatie van werknemers van de kassen in Westdorpe. Die betalen hoewel ze zelf maar het minimum-loon verdienen, dik 2.000 euro per jaar aan tol voor de Westerscheldetunnel. Dit is volgens wethouder Liefting extra schrijnend, wanneer Nederlandse automobilisten straks een Belgisch wegenvignet moeten aanschaffen, om in België te mogen rijden. "We moeten al betalen om Zeeuws-Vlaanderen in te komen, straks moeten we ook nog eens aan alle kanten betalen om eruit te komen."
Verdeeld
Samsom reageerde meteen dat hij niet in de positie was om er iets over te zeggen. "Ik begrijp dat men er in Zeeland nog niet helemaal uit is of de tol voor de Westerscheldetunnel nu wel of niet moet worden afgeschaft." Hij doelde op dat deel van Zeeland dat de tol juist wil handhaven.
Extra
De tunnel trekt meer klanten dan verwacht, en de extra inkomsten mag Zeeland gebruiken voor andere projecten in de provincie. Zo is de Sluiskiltunnel, waarmee lange wachttijden voor de brug verleden tijd zijn geworden, deels betaald uit de extra tolgelden van de Westerscheldetunnel.
'Gelul'
Wethouder Liefting reageerde na afloop van de bijeenkomst onverbiddelijk. "Ik vond het gelul van Samsom. Om elke keer de problematiek neer te leggen in Zeeland; dan kom je daar niet uit. Ik vind dat hij geen verantwoordelijkheid neemt. Ik vind het gewoon een slecht verhaal."