Zeeland wordt wakker: gelul, taalhuis, dode

Zeeland wordt wakker: gelul, taalhuis, dode
Zeeland wordt wakker: gelul, taalhuis, dode © OZ
OOST-SOUBURG - Gelul
PvdA-leider Diederik Samsom 'lult', als hij zegt dat Zeeland het eerst maar onderling eens moet worden over het afschaffen van de tol voor de Westerscheldetunnel. Een hard oordeel van de Terneuzense wethouder Cees Liefting zondag tijdens een partij-bijeenkomst in Goes. 

Taalhuis

Zeeland heeft een Tweede Taalhuis gekregen in Goes. In navolging van Walcheren heeft ook de Oosterschelderegio een centrum waar mensen die slecht kunnen lezen en schrijven terecht kunnen voor hulp. En dat is nodig volgens het Taalhuis, want één op de acht Zeeuwen is laaggeletterd en dat cijfer is sinds 2007 nog niet verbeterd.
© oz

Dode

In een zwembad achter een woning aan de Zinderweg tussen Vlissingen en Middelburg is het stoffelijk overschot gevonden van een man. De politie heeft dit bevestigd en heeft onderzoek gedaan. Een misdrijf wordt uitgesloten.
Weer
Na een koude start van de dag is er ruimte voor de zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe. Tegen of in de avond kan er wat regen vallen. Het is koud vandaag, er waait een matige zuidoostenwind. Het wordt niet warmer dan 6 of 7 graden.