Marktplaats populair bij West-Zeeuws-Vlaming

Marktplaats populair bij West-Zeeuws-Vlaming
Marktplaats populair bij West-Zeeuws-Vlaming © Omroep Zeeland
Tweedehands VHS-banden
Tweedehands VHS-banden © Google

Aandelen

OOSTBURG - De cijfers werden vandaag bekend gemaakt door Marktplaats.nl. Het Nederlandse gemiddelde is 59 kilometer tussen koper en verkoper van de Marktplaats-spullen. Na de kampeeruitrusting en de oude videobanden komt voor de Zeeuwen de aanschaf van (oude) aandelen en waardepapieren die ze graag ver van huis halen. Marktplaats kan niet zeggen hoeveel Zeeuwse klanten voor al dit soort objecten bestaan: alleen de gemiddelde afstand is gemeten.

West-Zeeuws-Vlaanderen

Van alle Zeeuwen zijn West-Zeeuws-Vlamingen het meest op Marktplaats te vinden: 33 procent van de inwoners van de gemeente Sluis maakte in de eerste negen maanden van dit jaar gebruik van deze website. Tholen komt met 23 procent op de tweede plaats en Noord-Beveland is derde in Zeeland met 22 procent. West-Zeeuws-Vlaanderen is niet de Marktplaats-kampioen van Nederland. Dat is de stad Groningen: met 41 procent is de bevolking daar nog actiever op deze website.
Tijdschriften
West-Zeeuws-Vlamingen bieden op Marktplaats vooral oude tijdschriften aan. Op de tweede plaats staan mobiele telefoons en men biedt ook postzegels aan, met name Duitse postzegels. Ook in andere provincies worden trouwens veel postzegels aangeboden.